2010. április 12., hétfő

Bemutatkozás

Ez a blog a holokauszt magyarországi álddozatainak emléknapj alkalmából indult, 2010-ben. A blog célja, hogy felhívja a figyelmet a tőlünk eltérő etnikai, vallási, kulturális csoportokkal, egyáltalán a "mássággal" kapcsolatos attitűdjeink, beállítottságunk jelentőségére. Ezen attitűdjeink, identitásunk részeiként saját világunkra is hatással vannak, meghatározzák világképünket, visszahatnak mindennapjainkra, és meghatározzák saját kapcsolatrendszerünket is.

Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy közösség közösség életében mily nagy jelentősége van a bizalomnak, az el/befogadásnak. Bármilyen furcsán is hangzik, a közösség ezáltal tőkével, társadalmi tőkével rendelkezik, amelyet nap, mint nap befektet, befektethet az élet számos területén. Lesz, akinek elmondhatjuk ötleteinket, lesznek társaink a bajban, és merünk majd új megoldásokat alkalmazni, anélkül, hogy rettegnénk egy esetleges kudarc következményeitől.
Valamivel tágasabb lesz a világ ...

„Ellenzem az erőszakot, mert ha úgy tűnik is, hogy hasznos, a haszon csak átmeneti, de a szörnyűség, amit okoz, maradandó.” (Gandhi)

„A halottnak, az árvának, a hajléktalannak mit számít, hogy az őrült pusztítást a totalitarianizmus, vagy a szabadság és demokrácia szent nevében követték-e el?” (Gandhi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése